英语
当前位置:继教网首页 >> 学科频道 >> 英语 >> 试题集锦 >> 查看文章
北京市西城区2013年初三一模试卷附答案和听力原文
  发布者:学科专家  发布时间:2013-10-25

                                                                                                                                                                  英语

听力理解(共26分)

一、听对话,从下面各题所给的ABC三幅图片中选择与对话内容相符的图片。每段对话你将听两遍。(共4分,每小题1分)

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

 

二、听对话或独白,根据对话或独白的内容,从下面各题所给的A. B.C三个选项中选择最佳选项。每段对话或独白你将听两遍。(共12分,每小题1分)

请听一段对话,完成第5小题。

5. What did Betty do just now?

A. She studied in the library.  B. She went to the party.                     C. She had a class.

请听一段对话,完成第6小题。

6. When will the woman get the book?

A. In a week.                                     B. Tomorrow.                             C. In three days.

请听一段对话,完成第7至第8小题。

7. Where does the conversation probably take place?

A. At the airport.                                B. In a taxi.                                 C. On a bus.

8. What time does the plane take off?

A. At 6:00.                                         B. At 6:20.                                  C. At 8:30.

请听一段对话,完成第9至第10小题。

9.What’s wrong with the man?

A. He has got a cold again.

B. He gets tired easily in winter.    .

C. He has been seriously ill for a week.

10. What may the man begin to try?

A. Going to the gym.                          B. Riding a bike.                   C. Climbing the stairs.

请听一段对话,完成第11至第13小题。

11. Why does the girl prefer the Youth Hostels?

A. The food is very good.

B. The people there are friendly.

C. The rooms are quite big.

12. Who likes the sunshine in summer? 

A. The girl.                                        B. The boy.                         C. Neither.

13. What will the boy do this summer?

A. Go to Australia.                       B. Walk in Scotland.             C. Stay at home.

请听一段独白,完成第14至第16小题。

14. When will the' fire practice end?

A. At about 10:45.                              B. At about 11:05.                C. At about 11:15.

15. What does the speaker ask the students to do during the fire practice?

A. Take their coats along.                   

B. Open the windows first.   

C. Leave by the front door.

16. Where should the students get together during the fire practice?

A. By the library.                                B. By the car park.        C. By the school building.

三、听对话,根据所听到的对话内容和提示词语,记录关键信息。对话你将听两遍。(共10分,每小题2分)

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

知识运用(共25分)

四、单项填空(共13分,每小题1分)

从下面各题所给的ABCD四个选项中,选择可以填人空白处的最佳选项。

22. This restaurant is very popular. ____________ many people here every day.

A. There' are                 B. There aren't                    C. There is                   D. There isn't

23. Jimmy is coming to Beijing by plane. I'Il meet him____________ the airport tomorrow.

A. on                           B. at                             C. off                           D. for

24. --- ____________sweater is this, Peter?

   --- It's mine, Miss Smith.

A. How many               B. What                               C. Which               D. Whose

25. The old lady lives alone, ____________ she doesn't feel lonely.

A. so                            B. for                                  C. but                          D. or

26. ---The orange tastes good.

    --- Yes. Would you like____________ one?

A. each                        B. another                            C. any                          D. some

27. I won't make such a silly mistake again. I'll be____________ next time.

A. careful                     B. carefully                          C. more careful             D. more carefully

28. Look! Some children ____________ in the river.                               

A. swim                       B. swam                              C. have swum        D. are swimming

29. We should keep the classroom ____________ and tidy.

A. clean                        B. cleaned                            C. cleaning                   D. to clean

30. Jack ____________ a good rest as soon as he finishes the exam.

A.is having                   B. has                                 C. had                          D. will have

31. My grandma is ill. The doctor asks her____________ in bed for a few days.

A. to stay                     B. stay                                C. stayed               D. stays .

32. ____________ great progress in my English study since last year.       .

A. make                       B. will make                         C. have made         D. made'

33. Often a new dish ____________ the name of its inventor. A famous example is the sandwich.

A. was given                 B. is given                           C. gives                        D. gave

34. ---Could you tell me____________ tomorrow?

   ----By bus. .

A. how did you go to the cinema                        B. how you went to the cinema

C. how will you go to the cinema                       D. how you will 20 to the cinema

 

五、完形填空(共12分,每小题1分)

阅读下面短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!A\ B\ C\D四个选项中,选择最佳选项。

Reuben, a 12-year-old boy, saw something in a shop window. But the price ---five dollars--- was far beyond his means. He couldn't ask his parents' for the money. His father made a living through ____35____ in Bay Roberts. His mother, Dora, tried hard to feed and clothe their five children.

Hesitating(犹豫) for a few seconds, he opened the ____36____ and talked to the shopkeeper.“…I don't have the money right now. Can you please ____37____ it for me?" "I'll try," the shopkeeper smiled.

Reuben respectfully touched his worn cap and walked out. Hearing the sound of hammering from a side street, he suddenly had an idea. He ran towards the sound and stopped at a construction site (建筑工地). Reuben knew he could collect the discarded nails(被丢弃的钉子) and sell them to the factory for five cents ____38____ .

He looked for nails until sunset. Then he ran to the factory and sold them. Reuben tightly学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! clutched(握紧)the five-cent pieces and ran home. He found a rusty iron can and dropped his ____39____inside. Then he rushed into the barn (谷仓) near his house and hid it. It was dinner time when Reuben got home. His father sat at the big kitchen table, working on a fishnet. Dorawas at the kitchen stove, ready to ____40____ dinner as Reuben took his place at the table. Looking at his mother, Reuben smiled.

Every day after school, Reuben searched the town, keeping to his ____41____ task. Finally, the time had come! He ran into the bam, uncovered the can, poured the coins out, began to count.   .

He still needed 20 cents! He had to sell four nails ____42____ the day ended. Rushing to the town, Reuben searched every comer. The shadows were lengthening(影子拉长)when Reuben arrived at the factory. The man at the factory was about to ____43____ .

 "Please, Mister. I have to sell these nails now - please."

'Why do you need this money so ____44____ ?"

 "It's a secret."

The man took the nails, reached into his pocket and put four coins in Reuben's hand.

Clutching the can tightly, Reuben ____45____ for the shop.

"I have the money," he solemnly told the owner.

Back home, his mother was cleaning the kitchen. "Here, Mum! Here!" Reuben shouted as he ran to her. He placed a small box in her roughened hand. She unwrapped it carefully. A blue-velvet jewel box appeared. Dora ____46____ the lid(盖子).Tears began to blur(模糊)her vision. In gold lettering on a small, almond-shaped brooch(胸针) was the word Mother.

It was Mother's Day, 1946.

35. A. farming                            B. driving                     C. 学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!fishing             D. cleaning

36.A. door                                  B. shop                        C. window            D. box

37.A.wrap                                  B. watch                      C. take                  D. hold

38. A. each                                 B. any                          C. either                D. all

39.A. nails                                  B. cans                         C. coins                D. dollars

40. A. have                                 B. serve                        C. give                  D. help

41. A. basic                                B. secret                       C. exciting             D. surprising

42. A. before                              B. after                         C. when                D. while

43.A.call up                                B. look up                     C .clear up             D. turn up

44. A. immediately                B. hurriedly                   C. badly                D. hardly

45. A. went                                B. looked               C. paid                  D. headed

46.A. moved                               B. pulled                       C. broke                D. lifted

 

阅读理解(共44分)

六、阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的ABCD四个选项中,选择最佳选项。(共26分,每小题2分)

A

Are You Ready for Adventure? Then Catalina Sea Camp is the place for you! The activities there are all about the sea.

At Catalina Sea Camp, you can get excited and improve your skill-level. You can enjoy the wonders of Catalina Island. From diving(潜水)to sailing, marine (海洋的) science to seafood cookery, Catalina Sea Camp offers courses for your different interests. You can also learn about the marine environments of Catalina Island. It is hard for you to find anywhere else like that.

Whether you're a beginner or already an expert, Catalina Sea Camp is an attractive place that brings together campers from all over the world.

Wonderful memories and new friends are waiting for you at Catalina Sea Camp![来源:学科网ZXXK]

Camp Activities: Adventure . Marine Biology Diving . Sailing . Windsurfing 

Camp Address: Toyon Bay Avalon , California 90704 

Dates: June 30 --- July 19  

July 21 ----August 9

Cost Week: $650 ---- $999              

Campers Ages: From 13 to 17

                          Sign Up Online! Or Call 800-645-14231

47. At Catalina Sea Camp, all the activities are about________.

A. the earth                   B. food                  C. science                    D. the sea

48. At Catalina Sea Camp, you can________.

A. improve your skill-level                                 B. learn about sailing stories

C. take19 different courses                                D. protect the environment

49. The campers are only________.

A. adults between 19 and 30                       B. experts

C. teenagers between 13 and 17                  D. beginners

 

B

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

50. What problem does Gifted Out have?

A. She doesn't enjoy what she does.

B. She doesn't make a lot of money. 

C. She can't afford the gifts for her employer.

D. She is tired of looking after her employer's babies.

51. Abby advises Gifted Out to_________.

A. give a nice card                                            B. buy a cheap gift

C. leave the family                                            D. say "Congratulations"   

52. According to Abby, which of the following is TRUE?

A. Mr Anxiety has been in poor health.

B. Mr. Anxiety can't find a good dentist.

C. Mr. Anxiety's problem is very common.

D. Mr. Anxiety can wait a few days and go to the dentist.

53. Abby's job is__________.

A. looking after babies                                             B. cleaning houses

C. helping patients                                            D. giving suggestions

 

C

LOS ANGELES - China has become the world's second-largest market for films, after North America, and China's box office earnings are growing by 30 percent a year. The country is changing the way Hollywood does business.

Films made or shown in China are reviewed by a board of censors(审查署), and the film Skyfall had some parts cut. The science fiction film Cloud Atlas lost 40 minutes, mostly parts showing violence(暴力). Films are also cut if they harm China image(形象).

Some big action films have a direct China connection. The adventure Iron Man 3 was partly filmed in China, so it has also been examined by Chinese officials. "Chinese opinions also influence other films, like 2012", said Stanley Rosen at the University of Southern California. He studies China's film industry. "Even if you're not .making in China, a film like 2012 will be very careful. A film including something that hurts Chinese feelings will simply kill the market."

Chinese audiences love big movies with special effects. Half of Hollywood's box is from Chinese theaters, and Chinese officials last year raised the yearly percentage of film imports(进口) from 20 t0 34. Life of Pi was well received from Taiwan-born director Ang Lee, who has won his second Oscar Award for Best Director at the 85th Academy Awards Ceremony.

"More Hollywood studios(制片公司) are finding Chinese partners for co-productions, and Disney and DreamWorks Animation(梦工厂) are putting money in tourist attractions in Shanghai." Stanley Rosen said, "It's a developing relationship, and Hollywood needs China, as the North American market has been flat. But China needs Hollywood, as well, as you see with DreamWorks and Disney go学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!ing in." 

And China is coming to Hollywood. The Chinese company TCL has bought the right to rename the historic Grauman's Chinese Theatre on Hollywood Boulevard. And Dalian Wanda Group has bought a key American theater chain(连锁影院), AMC. The ties between China and Hollywood are expected to grow further in the future.

54. __________is the largest market for films in the world.

A. China                       B. North America                 C. The United States                    D. India

55. From the passage, we can infer that __________.

A. Chinese audiences develop Hollywood films

B. Hollywood starts to do business in a Chinese way

C. Chinese film market has an influence on Hollywood  

D. Hollywood films are shown in most of Chinese theaters

56. The writer uses Disney, DreamWorks Animation and TCL as examples to__________.

A. show the connections between China and Hollywood

B. introduce the movie studios in China and Hollywood

C. show how China and Hollywood help each other

D. explain why more movie studios go into China

 

D

How would you like to study at an American university in China? With the news that New York University (NYU) is considering setting up a branch(分校)on Chinese mainland, the possibility of getting an American education becomes a reality. But how will Chinese students deal with a very different style of teaching? One that encourages debate(辩论), discussion and critical thinking (批判思维) one which puts little attention on rote learning.

You know how kids ask questions all the time? Asking questions shows they are curious (好奇). So when does that natural curiosity get weak? Not at kindergarten or nursery, nor at primary school. As you grow older perhaps refusing to draw attention to yourself by asking the teacher questions, you grow quiet. If so, that's a pity, because questioning your teachers should be encouraged. After all, they're the ones who've been educated, have a lot more experience than you and perhaps have a little wisdom. When I taught joumalim at college in Scotland I enjoyed answering students' questions. Some of them raised difficult questions. I didn't always know the answers. If I didn't, I'd accept it and try to find out later.

At university we were encouraged to challenge our classmates and teachers. There was often a regular meeting between teachers and some students. A student would prepare a paper on a subject and the other students would criticize it. It could be frightening. But it was a way of developing critical thinking.

We need to differentiate critical thinking with loudmouths. We've all come across loudmouths who speak out quickly as if they knew what they were talking about. I know one loudmouth who is paid a great deal of money by a British tabloid newspaper to entertain readers with his deeply-held prejudices(偏见). You might not agree with columnist(专栏作家) Richard Littlejohn, but you have to say that he is entertaining and there is an internal logic(内在的逻辑)to his statements. Having a logical mind can help develop critical thinking.

My wife doesn't have a logical mind, but she does have emotional intelligence(情商). I can't say that I have anything like her emotional intelligence. but I'd like to think some of it rubbed off on me. If you can't at least try to put yourself in someone else's shoes, how can you understand their situation, their problems and issues?

So try to develop your powers of critical thinking. Start with books, films, music and newspapers. And don't believe everything you read or see. Think independently.

57. According to the passage, to develop your critical thinking,学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯! you can____________.

A. keep curious and follow your heart

B. think logically, not emotionally

C. do more reading and think actively

D. voice your opinion like a loudmouth

58. The underlined words 66rubbed off on mc" in Paragraph 5 probably mean " __________".

A. helped me solve the problem better

B. had some influence on me in a way

C. moved it backwards and forwards

D. advised me to wear others' shoes

59. What can be the best title for the passage?

A. Want to be different? Think critically

B. Want to be critical? Think for yourself

C. Choose NYU, choose critical thinking

D. Importance of improving critical thinking

 

七、阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。(共8分,每小题2分)

The story of quinine(奎宁)[来源:学科网ZXXK]

Have yo学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!u ever heard of quinine? It is one of many famous medicines discovered in the Amazon rainforest._____60____.

Quinine is used to cure malaria, a very dangerous 'disease' that is spread by mosquitoes. It is made from the bark(树皮) of the Chinchona tree. The tree is named after the Countess of Chinchona from Peru. In 1630 she was very sick with malaria and had a high fever. _____61____.  .

People in Europe heard about this medicine and then came to the rainforest to collect the plant. It was first called quinine in 1820 by two French scientists, Mr. Pelletier and Mr. Caventou. _____62____ .

For almost three hundred years quinine was used to cure malaria as well as many other dangerous illnesses. In 1944 scientists made the first artificial(人造)quinine. _____63____ because many kinds of malaria cannot be cured using modern drugs anymo学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!re.

So remember, we must protect our rainforests because maybe other important medicines will be found.

学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

八、阅读短文,根据短文内容回答问题。(共10分,每小题2分)

Flynn McGarry,a 14-year-old A学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!merican boy, controls ; the kitchen easily. He is now crowned as学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!被誉为)“the. country's hottest chef(厨师).”

McGarry began his cooking career four years ago and said it was something he was soon drawn too.

He wanted to cook as much as he could do it. After looking at all these cookbooks and going on the Internet, he thought he could achieve that one day. McGarry said. "Every time I try it, I hope to keep getting better and better. I just fell in love with it."

He said his mother's cooking was another reason for him to cook. He didn't quite like his mother's food, so he decided to try something simple学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!. He started cooking for himself. He began practicing his knife skills after school. Then, he started creating dishes for a few of his mother's friends. Soon after, he created more complicate学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!d (复杂的) and expensive dishes for famous restaurants in America.

The real "I want to be a chef' moment came when McGarry decided to create his own dishes. He said a year later. When his skills in the kitchen got better, he was able to cook his way through most of the cookbook. He has worked in top restaurants across the country His accomplishments(技艺)may seem like the work of an experienced chef, but this cook is only 14 years old.

The young man has a strong passion (热情) for cooking. He even turned his bedroom into an experimental kitchen lab. You can't see any video games, basketballs or movie posters.

McGarry's mother is proud of' him and she fully supports her son. She said, "He showed such passion for this that it was an obvious choice to allow him to do what he loves to do."

"Focusing on your passion and hard work certainly pays off in the end." When Flynn McGarry was interviewed, he said, "At the point in your life where you stop caring if you're going to be famous or do well, your dream will come to you."

 

64. How old was McGarry when he started cooking?

65. Did he like his mother's food?

66. Who did McGarry cook for at first?

67. When did he really want to be a chef?

68. What makes McGarry successful?

 

书面表达(共25分)

九、完成句子(共10分,每小题2分)

根据中文意思完成句子。

69.亲爱的,你蛋糕吃得太多了。为什么不留点儿明天吃呢?

Darling, you're eating too much cake. ____________leave some for tomorrow?

70.告诉他开会的时候不要讲话。

____________ at the meeting.

71.我过去常常嘲笑那些犯错误的人,但是现在我改了。

I____________ those who made mistakes, but now I don't do it any more.

72.六年的时间让我明白了一个道理:学习的时候,最重要的不足我们做r多少题,而是我们花了多少时间思考。

____________learn something: it doesn't matter how many exercises we do, it does matter how much time____________ while learning.

73.这些年来,您不仅仅是妈妈,还是一·位朋友,谢谢您帮助我度过了很多困难时光。

____________many hard times these years,__________.

 

十、文段表达(共15分)

74.根据英文题目和中文提示,写出意思连贯、符合逻辑、不少于60词的短文。

The Power of Praise

在日常生活和学习中,肯定和赞美的力量是巨大的。请描述一件你经历的类似的事情,并谈谈你的感受或看法。

 

 

[来源:学科网ZXXK]

 


北京市西城区2013年初三一模

英语试卷参考答案及评分标准  [来源:__]

2013.5

听力理解(共26分)

一、听对话选图。(共4分,每小题1分)

1A    2B    3A    4C

一、听对话或独白选择答案。(共12分,每小题1分)

5.A     6.B     7.B     8.C     9.A       10.C   

11.B    12.B    13.C    14.B    15.C     16.A

三、听对话记录关键信息。(共10分,每小题2分)

17. Mondays    18. 22 or 22nd    19. Jarvis    20. speaking    21. Street

知识运用(共25分)

四、单项填空(共13分,每小题1分)

22.A    23.B    24.D    25.C    26.B    27.C    28.D  

29.A    30.D    31.A    32.C    33.B    34.D

五、完形填空(共12分,每小题1分)

35.C    36.A    37..D    38.A    39.C    40.B    41.B   

42.A    43.B    44.C    45.D    46.D

阅读理解(共44分)

六、阅读短文,选择最佳选项。(共26分,每小题2分)

47.D    48.A    49.C    50.C    51.A    52.C    53.D

54.B    55.C    56.A    57.C    58.B    59.B

七、阅读短文,还原句子。(共8分,每小题2分)

60A    61B    62E    63C

八、阅读短文,回答问题。(共10分,每小题2分)

64. He was ten years old./He was ten./Ten years old.

65.No, he didn't.

66. For himself.

67. When he decided to create his own dishes.

68. His passion for cooking, hard work, as long as his creative ideas and not caring whether successful or not.

书面表达(共25分)

九、完成句子(共10分,每小题2分)

69. Darling, you're eating. too much cake. Why not/Why don't you leave some for tomorrow?

70. Tell him not to talk at the meeting.

71.I used to laugh at those who made mistakes, but now I don't do it any more.

72. It took me 6 years to learn something: it doesn't matter how many exercises we do, it does matter how much time we spend (in) thinking while learning.

73. Thank You for helping me get through many hard times these years, not only as a mother, but also as a friend.

十、文段表达(15分)

One possible version:

Praise is like sunlight to our spirit. It gives us confidence and hope. However, this heavenly gift usually shows up unexpectedly.

In junior high, it seemed fashion was never my cup of tea, for I had neither a lovely face nor an attractive figure. I found it boring and even heart-breaking to go shopping.

The time came when we had to dress up for the prom. Unwillingly, joined my friends on the trip to Macy's. Unsurely, I tried on a bright violet flowered dress and stepped out of the dressing room. A good-looking lady was standing there. She glanced at me, smiled and said, “I love your dress." She had no idea how much her praise meant t学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!o me. These magic words touched my heart and I started to love my imperfec学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!t appearance.

I appreciated that stranger's words of praise, which are not often heard. Now I keep reminding myself of the power of praise, even strangers, because we never know where it might lead.…

 

书面表达评分标准

说明:先根据文章整体内容和语言表达确定档次,然后在该档次内评出分数。学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!

第一档:(15-13分)

完全符合题目要求,表达思想清楚,内容丰富。使用多种语法结构和丰富的词汇,语言通顺,语意连贯,具有逻辑性。允许个别语言错误。

第二档:(12-9分)

符合题目要求,表达思想基本清楚,内容完整。语法结构和词汇基本满足文章需要。语言基本通顺,语意基本连贯。有少量语言错误,但不影响整体理解。

第三档:(8-5分)

部分内容符合题目要求.表达思想不清楚,内容不完整。语法结构和词汇错误较多,语言不通顺,影响整体理解。

第四档:(4-0分)

与题目有关的内容不多,不能表达出自己的思想。只是简单拼凑提示内容,所写内容难以理解。

 

听力录音稿

Text 1:   

W: Would you like a cup of coffee?

M: OK, thank you..

Text 2:

W: What's your room number?

M: Two one eight.

Text 3:

W: What do you do in your spare time?

M: I often play basketball with my friends.

Text 4:

W: Where is my book, Dad?

M: On your bed. See it?

Text 5:

M: Hi, Betty, I didn't see you at the party just now.

W: Oh, I was preparing for my coming exam in the library.

M: You studied in the library? Come on, Betty! It's weekend!

W: But I'm not doing well in math and I have to work bard.

Text 6:

W: Is that Xinhua Book Store?

M: Yes, what's the matter, Madam?

W: I ordered a book on the Internet a week ago. But I haven't got it!

M: Oh, I thought you had received it. Usually our books are sent within two days. Are you sure you didn't get it?

W: No kidding! So where is it? I want it tomorrow or I'II cancel my order.

M: Let me check it. Oh, sorry! It hasn't been sent yet. I will personally send it and you will have it tomorrow for sure.

Text 7:

M: Where are you going, ma'am?

W: To the airport. Please make it fast.

M: What's the hurry?

W: My plane takes off at 8:30.

M: It's just 6:00 0'clock. We have plenty of time.

W: Really? How long does it take to the airport?

M: We'll be there in twenty minutes. Relax!

Text 8:

W: Hi, Tom! Are you OK?

M: Oh, I have got a cold again and I easily get tired in spring.

W: Why not try some exercise? It will help a lot.

M: Well, you're right. But I don't have time to go to a gym. I have been too busy lately.

W: You don't have to go to a gym. You can walk or ride a bicycle to work.

M: But I don't have a bicycle.

W: Ah, I got it. But you see, our office is on the fifth floor. You can just walk up and down the stairs instead of taking a lift. That would be better than any exercise machine in the gym.

M: Oh, Mary, you really have a point here. I will have a try tomorrow.

Text 9:

Girl: Hi, Ben! Only one more week at college, and then comes the summer holiday. Great, isn't it?

Boy: I don't know. It might get a bit boring. I don't think I've got enough money to go anywhere nice for a holiday this year.

Girl: It would be nice to have lots of money to spend, but a good holiday doesn't have to be expensive!

Boy: Oh yes, it does! The best holiday I ever had was a few years ago when I went to Australia. lf I have enough money I do want to fly off. somewhere hot, and lie on the beach and go swimming.

Girl: Yes, well, I can't afford to do that. either.

Boy: So what are you doing this summer?

Girl: I'm going on a walking holiday in Scotland with some friends. We went last year, and we really enjoyed it. We walked all day and spent the nights in Youth Hostels. Why don't you come with us? We're going for two weeks. It won't cost much, and you'll come home feeling really relaxed and fit.

Boy: I'm not sure. Walking all day sounds like hard work to me. And surely you're not hoping for lots of sunshine in Scotland.

Girl: It did rain a bit last year, but most of the time it was sunny. Anyway, it's not good walking in the heat. You hav学科网(www.zxxk.com)--教育资源门户,提供试卷、教案、课件、论文、素材及各类教学资源下载,还有大量而丰富的教学相关资讯!e to stop all the time to rest and have drinks.

Boy: Well, I like the sun, and I like to stay in comfortable hotels, not Youth Hostels!

Girl: But they are comfortable. They're basic, and the food's often not very good, but they're very clean and cheap. In fact I prefer them to hotels because the people are always so friendly.[来源:学科网]

Boy: Maybe. Look Lisa, thanks a lot for asking me, but I think I'U just stay at home and get bored!

Text 10:

I'd like you to listen very carefully. I wasn't very pleased with the way the last fire practice went, so please make sure you know what to do this time.

We're going to have the practice next Monday in the morning at a quarter to eleven. It'll take about twenty minutes. When you hear the sound of the fire bell, close the windows and go out of the classroom quickly. Leave your bags and coats in the classroom. In a real fire, there isn't time to get these. Everyone should leave the school building by the front door. Walk across the car park and then stand together by the library.

When you are there your teacher will check your names. You must not run or talk during the fire practice. That's very important. If you have any questions, please come and see me in my office. Thank you.

Text 11:

W: Westwood English School.

M: Hello, I want to ask about evening classes, please.

W: Yes, they're on Mondays. But this term will finish at the end of August. We'11 start again on the twenty-second of September, but you can book your place now.

M: It's for a Chinese friend. He wants an easy class.

W: Well, there's a two-hour class for beginners.

M: Mm. My friend would like something shorter.

W: Well, we have a fifty-minute speaking class. That would be good for him The teacher is Miss Jarvis. That's J-A-R-V-I-S. The students all like her.

M: How much does that class cost?.

W: It's seven pounds fifty per class or if you pay for all twelve classes now, it's only seventy-eight pounds-it's cheaper that way.

M: Right.

W: Can your friend come to the school soon and book his place? The address is two hundred and twenty-three, Fitzroy Street.

M: Is that in the centre of town?

W: Well, it's about twenty minutes' walk from the station. We're just by the bookshop.

M: Right. Thank you.

W: Goodbye.

 

  【中考模拟英语听力】2013年北京市西城区中考一模(含录音稿).doc 点击下载..
 
  相关评论 点击数:2700     评论数:1    
游客     发表评论于:2013-10-27 23:37:12
It's a good way to improve my listening.Many thanks!
   发表评论: (评论字数不能超过200字!)
 
验证码: